Menü

 

Magyarország

Déri Múzeum

  • deri_muzeum_03
  • deri_muzeum_01
  • deri_muzeum_02
  • deri_muzeum_00

A város központjában, a Déri tér 1. szám alatt található a több mint egy évszázados múltra visszatekintő neobarokk stílusú Déri Múzeum, amely gazdag régészeti, helytörténeti, képzőművészeti, kulturális, néprajzi gyűjteményével, történelmi relikviáival a magyar nemzet egyik felbecsülhetetlen kincse.

A Déri Múzeum különleges és felbecsülhetetlen értékű tárgyi anyagának alapjait Löfkovics Artúr teremtette meg, akinek a kezdeményezésére 1902-ben megalakult a Városi Múzeum. 1920-ban Déri Frigyes, majd 1938-ban testvére Déri György ajándékozta Debrecen városának a csodálatos népművészeti alkotásokból álló gyűjteményét, amely a Kárpát-medence népeinek népművészetét mutatja be. A múzeum a továbbiakban is kapott nagyon értékes adományokat, amivel a néprajzi, a történeti, a régészeti kiállítások bővültek.

A Déri Múzeum legnagyobb vonzereje a lenyűgöző Munkácsy Mihály trilógiája; a Krisztus Pilátus előtt, az Ecce homo és a Golgota festmények.

A múzeum első emeletén kapott helyet a Zolnai Lajos Terem, amely a múzeum rendszeresen megújuló időszaki kiállításainak ad otthont.


Üzlet kategóriája: Múzeum, kiállítás ésSzórakozás.Üzlet tegjei: kiállítás ésMúzeum, kiállítás.

Az Ön véleménye

Kötelező bejelentkezve adja meg véleményét.

Bejelenti?

Elküldöm a barátomnak

Captcha ellenőrzés
captcha image

Érdeklődés küldése

Captcha ellenőrzés
captcha image

Kérelmi lista

Az Ön üzlete?

Captcha ellenőrzés
captcha image

Városközpont

Üdvözöljük a városközpontok honlapján. Célunk, hogy bárhová utazzon is az országban, minden nagyvárosban könnyedén eligazodjon a legjobb belvárosi üzletek választékából, értesüljön az akciókról, programokról, tudjon egy jó vendéglátó helyet választani.
Ha olyan üzletet talál amit érdemesnek lát megjelentetni választékunkban, ajánlja nekünk most.


Városközpont

"Városközpont: nem plaza, hanem a legnagyobb és legszebb bevásárlóközpont"

Béta

A béta felirat a városnév mellett azt jelenti, hogy az adott városközpont üzletállománya még feltöltés alatt áll, ezért hiányos, esetleg pontatlan információt is tartalmaz.

Debreceni Városközpont Magazin:

Tekintse meg a Városközpont magazin e-havi számát:

Magazin