Menü

 

Magyarország

Debreceni Egyetem Klinikák

  • klinika

Az 1912-ben alapított Debreceni Egyetem elsőként megépített épülete az orvosi kar központi épülete, amelyet 1918-ban IV. Károly király és Zita királynő avatott fel.Az épület előtt látható a Professzorok c. kompozíció, Varga Imre 1984-ben készült bronz-krómacél alkotása. A szoborcsoport két idős professzort ábrázol, melyek közül az elöl álló Sántha Kálmán (1903-56) korának egyik legkiválóbb agy- és idegsebésze. 
A szoborcsoport helyén 1926 óta Tisza István szobra Kisfaludy Strobl Zsigmond alkotása állt. Az egykori miniszterelnök nevét 1921-ben vette fel az egyetem, így a név Debreceni Magyar Királyi Tisza István Tudományegyetemre változott. A nevet 1949-ben a neve Kossuth Lajos Tudományegyetemre változtatták és a szobrot ledöntötték. Az egykori miniszterelnök felújított szobrát 2000-ben állították fel ismét eredeti helyétől néhány méterre a klinika oldalában.


Üzlet kategóriája: Nevezetességek.Üzlet tegjei: beteg, gyógyítás, klinika, és orvos.

Az Ön véleménye

Kötelező bejelentkezve adja meg véleményét.

Bejelenti?

Elküldöm a barátomnak

Captcha ellenőrzés
captcha image

Érdeklődés küldése

Captcha ellenőrzés
captcha image

Kérelmi lista

Az Ön üzlete?

Captcha ellenőrzés
captcha image

Városközpont

Üdvözöljük a városközpontok honlapján. Célunk, hogy bárhová utazzon is az országban, minden nagyvárosban könnyedén eligazodjon a legjobb belvárosi üzletek választékából, értesüljön az akciókról, programokról, tudjon egy jó vendéglátó helyet választani.
Ha olyan üzletet talál amit érdemesnek lát megjelentetni választékunkban, ajánlja nekünk most.


Városközpont

"Városközpont: nem plaza, hanem a legnagyobb és legszebb bevásárlóközpont"

Béta

A béta felirat a városnév mellett azt jelenti, hogy az adott városközpont üzletállománya még feltöltés alatt áll, ezért hiányos, esetleg pontatlan információt is tartalmaz.

Debreceni Városközpont Magazin:

Tekintse meg a Városközpont magazin e-havi számát:

Magazin