Menü

 

Magyarország

Csokonai Színház

  • Csokonai

A korábban magtárban, fogadóban fellépő vándorszínészek 1865-ben jutottak állandó játszóhelyhez, miután átadták a Szkalnitzky Antal romantikus – mór-bizánci stílusú – tervei alapján épült kőszínházat. Az épület homlokzatát költők – pl. Petőfi, Csokonai, Vörösmarty, Kölcsey – szobrai díszítik. A színház megnyitó ünnepségére Jókai Mór írt színházköszöntőt, melyet felesége Laborfalvy Róza szavalt el. A teátrum 1915-ben vette fel Csokonai nevét. A színházban játszott egykor Honthy Hanna, Soós Imre, Mensáros László, Márkus László és Latinovits Zoltán. 

A nézőket ma változatos repertoárral három játszóhelyen, a Csokonai Színházban, a Horváth Árpád Stúdiószínházban és a Víg Kamaraszínházban várják.  Épülőben van egy új játszóhely is, a Latinovits Színház. A színház ad helyet 2007 óta a DESZKA, kortárs magyar drámák fesztiváljának. A társulat nagy sikerrel szerepel bel- és külföldi fesztiválokon.


Üzlet kategóriája: Nevezetességek.Üzlet tegjei: előadás, jegy, kultúra, és program.

Az Ön véleménye

Kötelező bejelentkezve adja meg véleményét.

Bejelenti?

Elküldöm a barátomnak

Captcha ellenőrzés
captcha image

Érdeklődés küldése

Captcha ellenőrzés
captcha image

Kérelmi lista

Az Ön üzlete?

Captcha ellenőrzés
captcha image

Városközpont

Üdvözöljük a városközpontok honlapján. Célunk, hogy bárhová utazzon is az országban, minden nagyvárosban könnyedén eligazodjon a legjobb belvárosi üzletek választékából, értesüljön az akciókról, programokról, tudjon egy jó vendéglátó helyet választani.
Ha olyan üzletet talál amit érdemesnek lát megjelentetni választékunkban, ajánlja nekünk most.


Városközpont

"Városközpont: nem plaza, hanem a legnagyobb és legszebb bevásárlóközpont"

Béta

A béta felirat a városnév mellett azt jelenti, hogy az adott városközpont üzletállománya még feltöltés alatt áll, ezért hiányos, esetleg pontatlan információt is tartalmaz.

Debreceni Városközpont Magazin:

Tekintse meg a Városközpont magazin e-havi számát:

Magazin